Javni poziv za nagradu najuspješnijih proizvođača maline

Tradicionalna sajamska manifestacija 15. „Dani maline“ u Bratuncu ove godine će se održati 9. i 10. juna. Na sjednici Organizacionog odbora za pripremu i održavanje sajma, istaknuto je da se Sajam nije održavao prethodne tri godine, zbog političke krize, a i zbog virusa korona. Prošle godine je samo održana jednodnevna izložba i podijeljene nagrade najboljima. – piše Portal Drina Press.

Povodom obilježavanja manifestacije ove godine raspisan je i Javni poziv za nagradu najuspješnijih proizvođača maline. Pravo na prijavu imaju svi poljoprivrednici, odnosno proizvođači maline koji imaju zasađeno minimalo 2 duluma maline, minimalnu količinu predate maline u prethodnoj sezoni 1,500 kg po dulumu. Potrebno je da imaju postavljen system za navodnjavanje u zasadu, te da je domaćinstvo registrovano u APPIF- u.

 

Opština Bratunac je izdvojila 1.500,00 KM za najbolje proizvođače maline. Ovaj iznos raspoređen je na prva tri mjesta. Prvo mjesto dobija robnu nagradu u iznosu od 700.00 KM, drugo mjesto 500.00 KM, dok treće mjesto dobija iznos od 300.00 KM. Prijave za učešće mogu se preuzeti od 18.04.2023 u šalter Sali Opštine Bratunac, popunjene prijave potrebno je dostaviti najkasnije do 15:00 časova, 10.05.2023.

Vedrana Bogdanović
Foto: Pixabay