Najljepša oaza za uživanje u Istočnom Sarajevu!

U Istočnom Sarajevu, 25. Aprila, prigodnim programom su obilježeni završni radovi na izgradnji vještačkog jezera u Istočnom Sarajevu. Površine oko 3000 m2, dubine od 1,7 do 2,4 m, nepravilnog oblika sa zapremninom vode od 6300m3, jezero je juče zablistalo u svom punom sjaju. U izgradnju jezera uloženo je 620.000.00 KM i predstavlja jednu od najljepših oaza za uživanje na tom području.

Puštena je u rad linijska i plutajuća fontana i time je ozvaničen završetak radova na uređenju i izgradnji vještačkog jezera. Izgrađeno je u centru urbanizovane zone, u Dečanskoj ulici. Izgradnja vještačkog jezera počela je 2021. godine. O njegovom održavanju birnut će lokalno komunalno preduzeće “Rad”.

Jovan Katić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, rekao je na otvorenju da izgradnja jezera, ali i sve što je do sada urađeno na području opštine Istočno Sarajevo i što je planirano da se realizuje u narednom periodu, govori u prilog  željama i planovima da Istočno Sarajevo postane najljepše mjesto za život u Republici Srpskoj, što se polako i ostvaruje.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da je projekat vještačkog jezera dokaz urbanizacije ovog grada, kao i da vjeruje da će vještačko jezero postati mjesto okupljanja građana svih opština Istočnog Sarajeva, ali i Republike Srpske i BiH.

Osim projekta izgradnje jezera, u Istočnom Novom Sarajevu je u toku realizacija izgradnje zgrade Rektorata i Muzičke akademije sa novom koncertnom dvoranom, čija vrijednost je više od osam miliona KM.

Vedrana Bogdanović