Priče koje oživljavaju svijet putovanja!

Klub putnika ponovo je raspisao regionalni nagradni konkurs „Spasimo putopis 2024“!

Ovaj konkurs se održava već šesti put zaredom i ima za cilj da prikupi originalne, inovativne i iskrene priče koje nisu klasične reportaže sa putovanja.

Umjesto opisivanja znamenitosti, potrebno je da pišete o sebi i drugima, o susretima i kontaktima, o svetovima i razgovorima mjeđu ljudima.

Ako želite da učestvujete, imajte na umu nekoliko tehničkih detalja. Maksimalna dužina treba da bude 5.000 riječi, a putopisi mogu biti na nekoj varijanti srpskog jezika (srpski, hrvatski, bosanski, crnogorski).

Prednost će imati radovi koji su napisani specifično za ovaj konkurs, pa vas molimo da naznačite da li je vaš konkurs ranije objavljivan. Takođe, molimo vas da ne šaljete fotografije uz priče.

Sve priče treba poslati na e-mail adresu klubputnika.kontakt@gmail.com, sa naslovom „Konkurs 2024″. Rok za slanje radova je 15. februar 2024. Rezultati će biti objavljeni 20. marta 2024. na sajtu www.klubputnika.org i u mjesečnom biltenu 1. aprila 2024.

NAGRADE

Prva nagrada iznosi 200 evra, druga nagrada je 100 evra, a treća nagrada je 50 evra.

Sve priče koje uđu u uži izbor biće objavljene na sajtu Kluba putnika uz dozvolu autora, a neke od njih mogu biti uključene u buduća štampana izdanja Kluba putnika.

www.klubputnika.org