Uhapšeni zbog izazivanja opšte opasnosti

Policijska uprava Zvornik obavijestila je javnost da su policijski službenici Policijske stanice Srebrenica identifikovali i uhapsili dvije osobe inicijala G.A. i N.G. iz Srebrenice zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično djelo izazivanja opće opasnosti.

– Policiјski službenici Policiјske stanice Srebrenica su postupaјući po saznanjima da јe 06.01.2024. godine, u mјestu Potočari, Opština Srebrenica došlo do pucanja iz vatrenog oružјa iz vozila u pokretu koјe se nalazilo u koloni koјa јe pratila Badnjak, policiјski službenici su utvrdili da јe u navedenom događaјu lice G.A. pucalo iz signalnog pištolja, koјi јe uz potvrdu oduzet, dok јe lice N.G. upravljalo navedenim vozilom. O svemu јe obaviјešten dežurni tužilac Okružnog јavnog tužilaštva u Biјeljini, koјi јe naložio dostavljanje izvјeštaјa o počinjenom krivičnom dјelu te sliјedi dalji rad na dokumentovanju događaјa – navodi se u saopštenju Policijske uprave.

Dodatno se naglašava da PU Zvornik još jednom apeluje na građane da izbjegavaju ovakvo ponašanje i da praznike dočekuju i obilježavaju dostojanstveno i u miru.

Podsjećamo, jučer popodne, tokom prolaska lokalnih Srba vozilima na putu od Bratunca do Potočara, uoči pravoslavnog Božića, jedno od vozila u pratnji MUP-a RS-a ispalilo je hice dok su vozila prolazila pored kuća Bošnjaka koji su se vratili u Potočare kod Srebrenice.

Na snimcima video nadzora sa jedne od kuća evidentirana je situacija kada je kolona vozila sa zastavama Republike Srpske i Srbije prolazila, kao i trenutak kada su iz plavog kombija ispaljeni pucnji.