Održana konferencija za novinare

Članovi radnog predsjedništva SO Srebrenica danas su održali konferenciju za novinare na kojoj su pozvali predstavnike bošnjačkih političkih partija na razgovore i ujedno potpisivanje Koalicionog sporazuma. Nikola Simić inače najstariji odbornik u SO Srebrenica, pozvao je odbornike iz redova Bošnjaka da dostave prijedloge za skupštinske komisije i radna tijela , predsjednika Skupštine, zamjenika načelnika, i da prestanu sa opstrukcijom ulaska u vlast. Takodje je naponeo da je istekom mandata u prošlom sazivu Skupštine opštine istekao i mandat načelnika odjeljenja opštinske uprave, te je potrebno imenovati vršioce dužnosti. Istovremeno je naglasio ukoliko ne dodje do pregovora, tražit će od Vlade Republike Srpske da pokrene izmjenu Zakona o lokalnoj samoupravi i člana 47.

S druge strane Almir Dudić odbornik i član radnog predsjedništva u SO Srebrenica je rekao da se ogradjuje od svega što je rekao Nikola Simić. Prema onome što je rekao Simić, optužen je samo bošnjački blok, kaže Dudić i dodaje da bi koalicioni sporazum bio potpisan potrebno je da se usaglase i srpska i bošnjačka strana.

“Nije postojao sporazum, nisu postojali potpisi odbornika koji čine većinu, i bez toga je nemoguće konstituisati skupštinu. Nisu krivi samo Bošnjaci, nego i jedna i druga strana“, kaže Dudić.

Istakao je da su Bošnjaci spremni da razgovaraju a sve u cilju boljeg života svig gradjana Opštine Srebrenica. U vezi sa tim Dodić je pozvao i srpske i bošnjačke predstavnike da sjednu i dogovore se oko sporazuma.