Skupština bez kvoruma, sednica nije održana

Sjednica Skupštine opštine Bratunac danas nije održana zbog nedostatka kvoruma. Sjednici na kojoj su odbornici trebali raspravljati o budžetu opštine za tekuću godinu i promjeni naziva jedne od ulica, prisustvovalo je 11 od ukupno 25 odbornika, koliko broji skupštinski saziv.

Prema riječima predsjednika Skupštine Radislava Jovanovića, odredjena grupa odbornika opstruiše rad skupštine i ne želi da učestvuje u donošenju važnih odluka koje se tiču svih gradjana opštine Bratunac.

Istog je mišljenja i načelnik bratunačke opštine Srdjan Rankić koji kaže da odredjena grupa odbornika zarad svojih ličnih interesa za koje se bore, danas nije prisustvovala sjednici.

“Njima nije važno što danas nismo usvojili budžet Opštine i što će se to odraziti na sve korisnike budžeta“, izjavio je Rankić i dodao da će od svih političkih partija tražiti da se njihovi predstavnici ponašaju odgovorno prema gradjanima i da učestvuju u radu skupštine.

“Ukoliko se ovakva situacija ponovi, nemam dilemu da pozovem gradjane Bratunca da ponovo izadju na izbore, a Skupština ukoliko nastavi sa ovakvim radom biće raspuštena“, naglasio je Rankić.

S druge strane zamjenik načelnika opštine Bratunac Branislav Trišić kaže da je partija (Ujedninjena Srpska) kojoj on pripada ispoštovala sve dogovore sa predstavnicima parlamentarnih stranaka, koje su prije dva mjeseca formirale većinu i konstituisale lokalnu vlast. Kao razlog nedolaska odbornika na skupštinu Trišić navodi, inicijativu Ujedinjene Srpske za promjenu naziva jedne ulice u ulicu “9. januar“.

Naredna sjednica SO Bratunac trebalo bi da bude održana naredne sedmice.