Prijava za vakcinaciju gradjana starijih od 65 godina

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske pozvalo je osobe starije od 65 godina sa mjestom prebivalista u RS da se od danas prijave za vakcinaciju, saopštio je Biro za odnose s javnošću. Kako se navodi u pozivu,  gradjani se za vakcinaciju mogu prijaviti svojim timovima porodične medicine. Nakon prikupljenih podataka prijavljenih gradjana, vakcinacija će se vršiti u nadležnom Domu zdravlja prema mjestu stanovanja.

Vakcinacija za lica registrovana u privatnim timovima porodične medicine će biti organizovana u Domu zdravlja u gradu ili opštini gde se privatna ambulanta nalazi, na način da privatna ambulanta porodične medicine prikupi podatke građana koji se shodno ovom pozivu prijave i dostavi ih nadležnom Domu zdravlja – navode iz Vlade.

Takodje se očekuje da domovi zdravlja prihvate i prijave lica koja nisu registrovana u timovima porodične medicine u Republici Srpskoj, ali imaju prebivalište na teritoriji opštine ili grada za koju je Dom zdravlja nadležan.

Gradjani koji na ovaj način izraze interesovanje za vakcinaciju, u narednom periodu treba da očekuju da budu pozvani za vakcinaciju od strane nadležnog Doma zdravlja.