Premijer Višković i ministar Djokić u posjeti Srebrenici

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministar energetike i rudarstva u Vladi Republike Srpske Petar Đokić boravili su juče u Srebrenici gde su se sastali sa načelnikom opštine Mladenom Grujičićem. Tema sastanka o kojima se razgovaralo bile su predstojeći izbori i razvoj privrede.

Kako je rekao ministar, u Srebrenicu je došao kako bi pružio podršku Mladenu Grujičiću na predstojećim izborima ali i zbog realizacije projekta koji se tiče otvaranja kamenoloma.

“To će biti jedan doprinos zapošljavanju i privednom razvoju opštine Srebrenica. U protekle četiri godine rad je obilježen kvalitetnim i vidljivim rezultatima. Kao ministar trudio sam se da pomažem opštini Srebrenica kada god je to bilo moguće. Trenutno smo na kraju jednog posla. U pripremi smo da otvorimo proizvodnju u jednom novom rudarskom objektu, a to je eksploatacija kamena dacita’’, rekao je Đokić

Mladen Grujičić je rekao da je sa ministrom Djokićem razgovarao o izborima i o podršci Socijalističke partije na predstojećim izborima.

“Izbori su nepravedno poništeni, a sada imamo i ovu situaciju što se zove zloupotreba demokratije. Značajno je da nismo pričali samo o izborima, nego i o privredi. Nadležno ministarstvo je doprinjelo da imamo koncesiju na eksploataciju kamena dacita i u narednim mjesecima će početi eksploatacija, a na Dan opštine ćemo zvanično otvoriti ovaj kamenolom. Pričali smo i o tome da se uvežemo sa ministarstvom prosvjete i kulture da se u srednjoj školi oforme odjeljenja tekstilaca kao i odjeljenja rudarskih tehničara’’, izjavio je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković je rekao da u Srebrenicu nije došao samo zbog izbora, mada je jedno od nezaobilaznih pitanja upravo to.

‘’Moramo konstatovati da je Srebrenica izgubila nepotrebna tri mjeseca. Razgovarao sam sa privrednicima koji su možda i najveći gubitnici nekon konstituisanja vlasti. Ne možemo da realizujemo započete projekte, ne možemo da isplatimo realizovane projekte i dolazi do opstrukcije funkcionisanja lokalne zajednice. Nadam se da ćemo poslije 21. februara te probleme prevazići’’, rekao je Višković koji je pozvao građane da izađu na izbore u nedjelju 21. februara.

Izvor: RTV Srebrenica