Dodik posjetio Srebrenicu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posetio je danas opštinu Srebrenica gdje je razgovarao sa načelnikom ove Opštine Mladenom Grujičićem.

Prema riječima Dodika, tema sastanka bila je lokalni razvoj ove opštine ali i predstojeći izbori.

“Ovo što se desilo u Srebrenici i Doboju gdje su poništeni izbori, svakako govori o namjeri i to je politička odluka. Činjenica da se u ovdje u Srebrenici niko nije žalio na dan izbora, a što bi trebalo da bude osnova za poništavanje izbora, govori o tome da je to bilo politički motivisano“, izjavio je Dodik

Kako je rekao, tu je došao da bi posvjedočio o značajnom infrastrukturnom razvoju opštine Srebrenica. ali i o rešavanju pitanja zapošljavanja.

“Dva pogona i Banja guber su stavljeni na kolosjek onoga što treba da bude uradjeno u narednom periodu. Takodje, i put do Jezera u dužini od 2,5km, područje koje pretežno naseljavaju Bošnjaci biće uradjeno tokom ove godine. To su stvari koje želimo da ovdje uradimo, a ja sam došao da potvrdim da će se to i dogoditi“, rekao je Dodik i dodao da će se nastaviti sa prikupljanjem podrške Srebrenice da se ona infrastrukturno i privredno razvija.

“Podrška iz Vlade RS svakako neće izostati SNSD kao vodeća partija u RS i u ime Srba svakako će dati punu podršku razvoju opštine Srebrenice. Ako nam je do normalizacije odnosa onda bi svi zajedno trebali da na dan izbora pokažemo demokratski kapacitet ove opštine“, zaključio je Milorad Dodik.

Mladen Grujičić načelnik opštine Srebrenica rekao je da će predstojeći izbori u Srebrenici proteći  kao i prethodni, u miru i bez ikakvih incidenata.

“Nepravda koja je učinjena nama kao srpskom narodu biće ispravljena 21. februara. Ono što se  potencira, jeste, da se  Srebrenica problematizuje od strane djela bošnjačkih političara“, rekao je Grujičić.

On je takodje rekao da se neće stati sa razvojem Srebrenice i da su danas dogovorili kapitalne projekte vezane za ovu Opštinu.

“Na dan opštine ćemo otvoriti kamenolom i tako ćemo nastaviti tradiciju da svake godine na taj dan otvorimo po jedan pogon. Svi ti pogoni danas funkcionišu i usled epidemije oni su zapošljavali nove radnike što je možda i rijetkost da jedna opština u doba korone zapošljava novu radnu snagu“, istakao je Grujičić.

Predsjednik OO SNSD Srebrenica dr Radomir Pavlović je rakao da su u Srebrenici pokazali jednu novu politiku u odnosu na ranije, kada je ovdje potrošeno preko milijardu konveribilnih maraka.

“Nudimo Srebrenicu kao lokalnu zajednicu svim gradjanima koji poštuju institucije RS“, izjavio je dr Pavlović.