Policija sankcionisala 461 učesnika u saobraćaju

Policijska uprava Zvornik je u periodu od 09. do 13. decembra sprovela regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju gdje je akcenat stavljen na kontrolu „Odnos vozač – pješak i i kontrolu pješaka učesnika u saobraćaju.

Tokom trajanja akcije, policijski službenici su evidentirali 461 prekršaj počinjen prilikom kontrole vozača i pješaka. Od tog broja 341 vozač je sankcionisan zbog ugrožavanja pješaka dok je evidentirano  120 prekršaja počinjenih od strane pješaka, saopštili su iz Policijske uprave Zvornik.

Prilikom preduzimanja pojačanih aktivnosti u sklopu navedene akcije, policijski službenici su na području Srebrenice, lišili slobode E.M. iz Srebrenice, koji se u svojstvu pješaka kretao kolovozom pod dejstvom alkohola. Izvršenim alkotestiranjem kod pješaka je utvrđeno 3,49 g/kg alkohola u krvi.

Kako je navedeno u saopštenju, policijski službenici će i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnosti u cilju poboljšanja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Iz Policijska uprave Zvornik apeluju na sve učesnike u saobraćaju da povećaju oprez i poštuju saobraćajne propise, kako bi svoju bezbjednost podigli na što veći nivo i spriječili neželjene posljedice.