Objavljen spisak korisnika za projekat socio-ekonomske održivosti

Opština Višegrad je u saradnji sa švajcarskim “Caritasom“ objavila preliminarnu rang listu i spisak korisnika koji su dostavljali aplikacije za projekat socio-ekonomske održivosti i podrške lokalnom stanovništvu Gornje-drinske regije u periodu od 2019-2023. godine (SELLS).

Projekat ima za cilj da pruži podršku pojedincu, porodici, lokalnim udruženjima i malim biznisima koji imaju ideju na koji način da uvećaju sopstveni prihod, a pripadaju kategoriji nezaposlenih ili zaposlenih sa nedovoljnim primanjima.

Preliminarna lista kandidata koji će prisustvovati treningu u okviru ovog projekta može se pogledati na oglasnoj tabli u Gradskoj kući i na linku https://opstinavisegrad.com/wp-content/uploads/2020/12/Selected_benef-BusinessPlan_final-1.xlsx

Za pojediničane korisnike koji prodju predvidjene treninge osigurana je finansijska podrška u iznosu do 5.000 KM u naredne četiri godine. Za isti period udruženje, zadruge ili drugi korisnici zajedničkog poslovanja biće podržani novčanim iznosom u vrijednosti od 15.000 KM.

Budući grantovi će biti finansirani od strane švajcarskog “Caritasa“ u iznosu od 40%, od strane opština takodje 40% i samih korisnika 20%.

Inače, “Caritas“ će zajedno sa opštinskim predstavnicima pratiti napredak korisnika kako bi se ostvarili što bolji rezultati.

Podsjećanja radi, projekat obuhvata sedam opština Gornje-drinske regije: Čajniče, Foča BiH, Foča RS, Novo Goražde, Višegrad, Pale i Rudo.