Psihologija sa radionicama i vježbama

U četvrtak 15. oktobra u Historijskom muzeju u Sarajevu, s početkom u 17:00 sati održava se promocija knjige Psihologija sa radionicama i vježbama za lični razvoj, čija je autorica dugogodišnja profesorica psihologije i psihoterapeutkinja Dženana Kalaš.

U današnje vrijeme nerijetko je prisutna teza da su zbog brze dostupnosti informacija knjige prevaziđeno sredstvo učenja. Knjiga Psihologija sa radionicama i vježbama za lični razvoj potvrđuje upravo suprotno – potrebne su knjige koje pružaju individualni pristup sticanju znanja i koje potvrđuju svrhovitost i ishode učenja.

Pored osnova opće psihologije, psihologije ličnosti, razvojne psihologije i socijalne psihologije, čitatelji i čitateljice će moći uživati u prikazima praktičnih radionica koje može koristiti nastavno osoblje koje učestvuje u izvođenju nastave iz psihologije, a zbog praktičnih vježbi i primjera za stjecanje vještina koje podstiču lični razvoj svakog pojedinca, mogu ih koristiti i svi/e oni/e koji/e uče psihologiju. Knjiga je obogaćena novijim istraživanjima, člancima i  porukama drugih autora/ica kao važan komparativni pokazatelj interdisciplinarnog pristupa nauci. Može se koristiti u srednjim školama, fakultetima, ali i kao priručnik za lični razvoj.

Psihologija sa radionicama i vježbama za lični razvoj nastala je sa ciljem da demistificira ekskluzivnu stručnost u jeziku, sklonost etiketiranju, samoetiketiranju i samodijagnosticiranju, onih koji informacije skupljaju na parcijalan način sa interneta, te da pokaže dio onoga što nauka nudi u ovom trenutku, stoga će svakom/oj čitatelju i čitateljici koji/a to želi, dati podršku da bolje razumije sebe i svijet oko sebe.