Istraživanje NVO vs COVID19

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) će u okviru svojih mogućnosti doprinijeti ublažavanju posljedica uzrokovanih vanrednom situacijom, pandemijom COVID 19. Svjesni smo da će vanredna situacija ostaviti velike posljedice na sve sektore društva, uključujući i nevladin sektor.

Sada je prilika da ujedinjeni i proaktivni iznesemo svoje stavove, identifikujemo zajedničke probleme kako bismo kreirali što efikasnije politike i mjere za prevazilaženje štetnih posljedica COVID19 na civilni sektor i širu zajednicu.

CPCD je u okviru djelovanja svog SMART resursnog centra, odlučio pokrenuti istraživanje o uticaju pandemije na poslovanje civilnog društva, stoga Vas molimo da ispunite kratku anketu, date što preciznije odgovore i ne izbjegavate odgovore za koje je potrebno napisati dvije-tri rečenice, jer svaki naš problem, izazov ili mišljenje je od velikog značaja za formiranje ukupne slike o uticaju pandemija na nas koji djelujemo u sektoru zaboravljenog od strane onih koji upravljaju krizom i koji će formirati mjere prevazilaženja posljedica krize koje ne uključuju civilni sektor.

Došlo je vrijeme da se sami izborimo za poziciju, da postanemo vidljiviji donosiocima odluka i da zajednički nastupimo sa problemima koje je za nas donijela ova situacija.

Centar za promociju civilnog društva Vam se zahvaljuje na učešću u istraživanju i izdvojenom vremenu.

Rok za dostavu odgovora je: 20.4.2020.

Upitnik otvorite klikom na slijedeći link: https://bit.ly/OCDupitnikCOVID19

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi upitnika, možete nam se obratiti na e-mail info@cpcd.ba.