Sedmica francuskog filma

U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske od ponedjeljka, 18. marta do petka 22. marta sa početkom od 19.00 časova biće održana „Sedmica francuskog filma“ .

-U ponedjeljak, 18. marta u 19.00 časova  prikazan je prvi film pod nazivom „Sve ruke na palubi“ (À l’abordage), francuska komedija iz 2020. u režiji Gijoma Braka, bila je prikazana na 70. Berlinskom međunarodnom filmskom festivalu – navedeno je u saopštenju MSURS.

Dodaju kako je srijeda, 20. mart, takođe od 19.00 časova rezervisana za švajcarsku komediju „Zvuk bubnjeva“ (Tambour battant) priznatog režisera Fransoa Kristofa Marzala.

-U petak, 22. marta u 19.00 časova biće prikazan posljednji film u okviru ove manifestacije a u pitanju je francusko-belgijska animirana komedija iz 2017. „Veliki zli lisac“ (Le grand mechant renard) u režiji Benžamena Renera i Patrika Embera, urađena po stripu „Veliki zli lisac i druge priče“ poznatog strip crtača i animatora Benžamena Renera – dodaju u saopštenju.

„Sedmicu francuskog filma“ organizuju Francuski institut u BiH i Švajcarska amabasada u BiH u saradnji sa Muzejem savremene umjetnosti Republike Srpske.

Za sve filmske projekcije ulaz je besplatan, a svi filmovi su prilagođeni i prevedeni, navodi se na zvaničnoj stranici grada Banjaluka.