RS: Onlajn upis djece prvačića

Iz Ministarstva prosvjete i kulture Vlade Republike Srpske stigla je izuzetno važna informacija koja se tiče upisa djece u prvi razred osnovne škole.

Nove tehnologije omogućavaju roditeljima da prijave svoju djecu putem specijalno dizajniranog javnog portala https://eupis.skolers.org/. Važno je naglasiti da će ova prijava biti otvorena u periodu od 01. februara do 31. marta 2024. godine. Ministarstvo će o ovom važnom koraku obavijestiti sve roditelje putem medija i RTRS servisa.

U cilju što šire informisanosti, sve škole su upućene da podijele ovu važnu informaciju putem svojih web stranica, društvenih mreža i oglasnih tabli. Želimo da olakšamo proces prijave i pružimo sve potrebne informacije kako bismo osigurali da svako dijete ima jednaku šansu.

U prilogu vam dostavljamo i promotivni paket za eUpis učenika, koji će vam pružiti dodatne informacije i smjernice. Također, preporučujemo da pogledate promotivni video koji je dostupan na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=sabSTWI8AaU. Ovaj video će vam dočarati sve blagodati ovog modernog i efikasnog sistema – navode iz Ministarstva.

S novom sedmicom, organizovaćemo i edukativni vebinar koji će biti namijenjen upisnim komisijama u školama. Na ovom vebinaru će biti obrađene sve važne informacije, a blagovremeno ćemo obavijestiti sve škole o terminu i načinu priključenja.

Ukoliko imate bilo kakva dodatna pitanja ili nedoumice, slobodno se obratite nadležnim organima ili direktno školi u koju će vaše dijete biti upisano. Naša misija je da obezbijedimo da svako dijete ima priliku za kvalitetno obrazovanje, i radujemo se što ćemo biti dio vašeg putovanja u školskim godinama koje dolaze.