Nove mogućnosti: Turizam za sve

USAID-ov projekat Turizam, zajedno sa udruženjem „Život sa Down sindromom“, kreirao je jednostavan i djetaljan vodič za poboljšanje pristupačnosti turističke ponude.

Ovaj vodič namjenjen je hotelima, restoranima, turističkim agencijama, zaštićenim područjima i drugim pružiteljima turističkih usluga kako bi privukli goste sa invaliditetom.

Cilj ovog projekta je unaprijediti pristupačnost turističkih objekata i aktivnosti, kao i promovisati zapošljavanje osoba sa invaliditetom u sektoru turizma.

Kroz ulaganje napora u pristupačnost, očekuje se da će se poboljšati iskustvo turista sa invaliditetom i otvoriti nove mogućnosti za poslovanje.

Vodič pruža praktične smjernice i preporuke o tome kako prilagoditi prostorije, usluge i komunikaciju kako bi se osiguralo da su dostupni i prihvatljivi za sve goste, uključujući osobe sa invaliditetom.

Ovo je važno jer pristupačnost turističke ponude može donijeti ogromne benefite za poslovanje, privući veći broj gostiju i stvoriti pozitivnu reputaciju.

Djetaljnije informacije i pristup vodiču, možete pronaći OVDJE. 

Projekat Turizam USAID se trudi poboljšati pristupačnost turističke ponude i promovisati zapošljavanje osoba sa invaliditetom u sektoru turizma u Bosni i Hercegovini.

 

Izvor: www.mreza-mira.net