Snijeg usporio saobraćaj
Na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja, skrećemo pažnju na mjestimično zasniježen kolovoz i poledicu, dok se u nižim predjelima saobraćaj odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina skrećemo pažnju na povećanu opasnost od odrona. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju uz obavezno posjedovanje zimske opreme.
Zbog izvođenja radova na magistralnom putu M-18 Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, saobraća se usporeno, jednom trakom.Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja.
Radi izvođenja radova bušenja i miniranja na kamenolomu „Grapska-Kostajnica“ u mjestu Kostajnica, grad Doboj, izvršiće se privremena obustava saobraćaja na dionici regionalnog puta RI-3103, Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica u periodu od 29.12.2023. do 29.03.2024. godine.
Na regionalnom putu R-I 1105, Mrakovica-Gornji Podgradci, dionica Vodice-Gornji Podgradci, zbog odrona saobraćaj je potpuno obustavljen.Na magistralnom putu M-I 102 Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta,na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Zbog izvođenja radova na rehabilitaciji magistralnog puta Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice 1-Nova Topola, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva M-I 101 Gradiška-Nova Topola i M-I 102 Čatrnja-Gradiška, takođe je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Na magistralnom putu M-I 102 Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na regionalnom putu R-I 4503 (R-459), dionica S. Ugljevik-Glavičice, u rejonu S. Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća Ruding, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji. Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem M-I 113 (M-18) Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja. Napominjemo da se navedena zabrana saobraćaja ne odnosi na vozila RiTE Ugljevik.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu P-I 2103 (R-476) Ukrina-Gornja Vijaka.