Planirane aktivnosti za 02. i 03.06.2023. godine se odgađaju!

Tradicionalna privredna i kulturno-sportska manifestacija “Dani Srebrenice 2023.”, ove godine je počela sa svojim programom 26. maja 2023. godine , izložbom: “Zavičajne zbirke Biblioteke u Srebrenici”. Ovogodišnja manifestacija nudi niz aktivnosti u organizaciji kulturnih, obrazovnih i drugih institucija, te nevladinih udruženja i sportskih klubova sa područja opštine Srebrenica.

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova i obilnih padavina koje su najavljene narednih dana, Vladan Milovanović, izvršni direktor manifestacije „Dani Srebrenice 2023“, izjavio je da će aktivnosti planirane za 02.06. i 03.06.2023. godine, biti odgođene za 16.06.2023, kada se očekuje stabilizacija vremenskih uslova. Aktivnosti koje su planirane 02. i 03. juna su:

Sportske igre mladi, Dani sporta, 5 godina časopisa „Srebrni vijenac“ – promocija 14. izdanja, Muzički koncert Željka Samardžića, Sportske igre mladih, Defile kroz grad, Smotra folklora.

Obilne padavine koje su prethodnih dana zahvatile područje opštine Srebrenica, izazvale su nekoliko neprilika i klizišta. Za održavanje regionalnog puta Bratunac – Srebrenica, odgovorno je preduzeće „Zvornički putevi“ iz Zvornika. Ekipa koja je zadužena za taj dio puta gdje je izazvan odron i klizište je bila na terenu i radila na uspostavljanju putne komunikacije. Nadamo se da obilne padavine najavljenje narednih dan naće izazvati ponovna klizišta i slične neprilike.

Vedrana Bogdanović
Foto: Preuzeto sa zvaničnog sajta opštine Srebrenica.