Ponosne kartice za višečlane porodice

Opština Zvornik podijelila je 537 ponosnih kartica za svoje sugrađane, za višečlane porodice. Pomoću ovih kartica članovi višečlanih porodica prilikom nabavke roba i usluga kod određenih pravnih lica, u preduzetničkim radnjama, kulturnim ustanovama, privatnim zdravstvenim ordinacijama i laboratorijama, u sportskim klubovima i tako dalje moći da ostvare popuste i na taj način rasterete svoje budžete. Do sada su 43 preduzetnika i privrednika potpisala ugovor da odobravaju popuste. Na ovaj način su se odrekli svog dijela zarade kako bi pomogli ovoj kategoriji sugrađana.

Broj korisnika, preduzetnika i privrednika nije zaključen, jer je poziv stalno otvoren i za druge koji su zainteresovani da se priključe. Gradonačelnik Zvornika, Bojan Ivanović, zahvaljuje se Fondaciji „Za porodicu“, koja je inicirala ovu aktivnost i bez koje ne bi uspjeli da realizuju ovaj projekat. Ivanović je naglasio da sa Ponosnom karticom mogu ostvariti popusti i kod još oko 300 privrednika širom Republike Srpske.

Grad Zvornik godinama sprovodi pronatalitetnu politiku u okviru koje se iz gradskog budžeta izdvajaju sredstva za sufinansiranje vantjelesne oplodnje za porodice sa problemom steriliteta, kao i za rođenje prvog i drugog djeteta kada majka ne radi, odnosno trećeg i svakog narednog, stipendiraju studenti, subvencionira prevoz učenika, a da je Ponosna kartica još jedna od mjera te politike.

Vedrana Bogdanović

Foto: Pixabay