Saopštenje načelnika opštine Srebrenica Mladena Grujičića

Povodom jučerašnjih dešavanja u opštini Srebrenica i izbora Čamila Durakovića za predsjednika Skupštine opštine, oglasio se načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujčić čije saopštenje prenosimo u cjelini

“Kao odgovoran političar želim da se javno ogradim od jučerašnjih dešavanja na sjednici Skupštine opštine Srebrenica i izbora Ćamila Durakovića za predsjednika Skupštine opštine. Smatram da je ovaj prijedlog loš za sveukupnu političku klimu u Srebrenici i da neće ništa dobro donijeti.

Čovjek koji je odgovoran za destabilizaciju naše opštine i stvaranje jaza između građana iz oba naroda, manipulator koji je svojim zalaganjem doprineo da iz reda njegovog naroda izgube najmanje tri odbornika ne smije nositi ovu ogromnu funkciju i voditi lokalni parlament.

Želim naglasiti da odgovornost moraju preuzeti oni koji su dali glas za ovaj prijedlog, a prije svega Srbi. Ovo je šamar meni kao načelniku, svim građanima Srebrenice, odbornicima koji nisu podlegli pritiscima i ucjenama, a posebno Srpskom narodu.

Pozivam one koji odlučuju u našoj Skupštini da preispitaju ovaj prijedlog i da na čelo Skupštine postave osobu koja će raditi u interesu svih građana i na ekonomskom prosperitetu naše opštine. Ćamil Duraković nije ta osoba i pokazao je to više puta u svojim istupima, izjavio je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.