U Bratuncu pooštrene mjere zaštite

Zbog nepovoljne epidemijske situacije i povećanja broja zaraženih u Opštini Bratunac, Opštinski štab za vanredne situacije uveo je dodatne mjere zaštite kako bi se spriječilo širenje zaraze.

“Važno nam je da sačuvamo zdravlje ljudi, jer je evidentno da virus pojačava intenzitet. S tim u vezi izvršićemo kontrolu i dezinfekciju opremljenog namjenskog prostora u Domu zdravlja u slučaju potrebe smještaja oboljelih“, izjavio je Srdjan Rankić načelnik Opštine.

Na sjednici štaba je rečeno da je u Bratuncu pozitivno 27 osoba, a da se u kućnoj izolaciji nalaze 32 osobe. Na bolničkom liječenju nalazi se jedna osoba, saopštili su iz bratunačkog Doma zdravlja.

Inače, broj zaraženih virusom korona u ovom mjesecu je tri puta veći u odnosu na februar, rečeno je na štabu.

Na prijedlog načelnika Opštine Srđana Rankića, na današnjoj sjednici usvojen je Zaključak Vlade i Republičkog štaba za vanredne situacije od  21.marta. Procjenjujući da je epidemijska situacija u Bratuncu trenutno nepovoljna, odlučeno je da se uvedu strožije mjere zaštite.

Između ostalog, mjere se odnose na ograničen broj lica u marketima (10), bankama, šalter-sali i drugim uslužnim objektima (2), uz dezinfekciju i obavezno nošenje zaštitnih maski. Takodje je zabranjeno organizovanje igara na sreću.

Detaljnije o mjerama koje su na slzi do 29. marta možete pročitati u linku

opstinabratunac.com/index.php/ostalo/vijesti/1551-n-r-db-b-v-zn-spr-v-dj-nju-r-z-r-g-v-nj-n-p-vu-b-l-s-i-iz-zv-n-n-vi-virus-r-n-covid-19-n-p-druc-u-ps-in-br-un-c-12