Novih 213 slučajeva infekcije

U Republici Srpskoj u posljednja 24 časa na virus kovid testirano je još 786 osoba od kojih je 213 pozitivno na koronavirus. Na bolničkom lečenju trenutno se nalazi 1.041 pacijent. Najveći broj pacijenata koji se leče od kovid infekcije nalazi se u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 421, od kojih je 56 na respiratoru. Inače, ukupan broj pacijenata priključenih na respirator u kovid bolnicama u RS je 95.

Prema mjestu prebivališta, 92 osobe su iz Banjaluke, 19 iz Gradiške, 16 iz Bijeljine, 12 iz Laktaša, po 11 iz Zvornika i Кneževa, devet iz Prnjavora, sedam iz Vlasenice, po šest iz Mrkonjić Grada, Han Pijeska i Šipova, potriizNovog Grada, Prijedora i Šekovića, po dvije iz Bratunca, Donjeg Žabara, Кotor Varoša i Milića i jedna iz Čelinca.

U posljednja 24 časa uRepublici Srpskoj umrlo je 16 osoba od posljedica virusa kovid. U pitanju su četiri osobe iz Banjaluke, po dvije iz Bijeljine i Istočne Ilidže i po jedna iz Gradiške, Srpca, Bratunca, Teslića, Кalinovika, Pala, Broda i Doboja.

Od početka epidemije do danas u Republici Srpskoj virus kovid je potvrdjen kod 49.183 osobe.