SNSD-u najviše mandata u SO Srebrenica

Na ponovljenim izborima u opštini Srebrenica na 28 biračkih mjesta, pravo da glasa imalo je 14758 gradjana. U trci za načelnika Opštine učestvovala su četiri kandidata, dva nezavisna kandidata, jedna koalicija i jedna politička stranka, dok su se na glasačkom listiću za SO Srebrenica  našli kandidati 27 političkih subjekata, jedan nezavisni kandidat, četiri koalicije i 22 političke stranke.

Na ponovljenim izborima u Srebrenici za Mladena Grujičića ispred koalicije “Zajedno za Srebrenicu“ glasalo je 5189 gradjana, odnosno 67,62% gradjana. Aliji Tabakoviću kandidatu ispred stranke Demokratske Akcije, poverenje je ukazalo 2433 birača ili 31,70% njih, Za nezavisnog kandidata Mila Janjića na izborima u nedelju glasalo je 28 birača ili 0,36% i za Aleksandra Simića takodje nezavisnog kandidata glasalo je 24 birača odnosno 0,31% njih.

Na održanim izborima u nedelju bilo je 7.674 važećih listića, dok je nevažećih listića bilo 306.

Budući saziv SO Srebrenica činiće 21 odbornik. Političke partije koje su prešle cenzus su SNSD koja će brojati šest odborničkih mjesta u skupštini, po tri odbornička mjesta imaće SDS i SDA, dva odbornička mjesta pripašće DNS-u i po jedno mjesto u skupštini imaće US, SRS, DEMOS, S BiH, DF i Nezavisni blok dok je jedno mesto rezervisano za nezavisnog kandidata.