Djeca iz Potočara u ponedelajk u školskim klupama

Juče su se u Potočarima okupili roditelji djece koja već duži vremenski period ne idu u školu već nastavu pohadjaju onlajn. Oko 140 djece koliko ih ima u područnoj školi u Potočarima u školu ne idu jer u školi ne radi grijanje zbog kvara na kotlovima.

Predstavnica roditelja Adisa Omerović čije dvoje djece pohađa nastavu u ovoj školi kaže da u školi pored grijanja postoji i niz drugih problema. Kako je rekla, tražili su sastanak sa direktorom jer pored grijanja postoji problem sa vlagom u učionicama, osvjetljenjem, mokrim čvorovima.

Amela Hadžić, pomoćnica direktora Prve osnovne škole Srebrenica, rekla je da je rješavanje problema sa grijanjem u toku. Naime, nadležno ministarstvo je odbrilo sredstva za nabavku kotlova, ali zbog procedure javnih nabavki i žalbi ponuđača na tenderu, taj process još uvijek nije završen.

Na jučerašnjem protestu je rečeno da će djeca u ponedjeljak 8. februara krenuti na nastavu. Prema riječima pomoćnice direktora, rukovodstvo škole je našlo privremeno rješenje kako bi nastava mogla početi u ponedeljak.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić se obratio roditeljima koji su se okupili i rekao da razumije njihove zahtjeve.

“Ja sam došao da pružim podršku u svakom smislu. Opština Srebrenica je uz vas i tako će biti i dalje. Mi ćemo se potruditi da usmjerimo u ovu školu više sredstava. Imamo problema, sve nam je blokirano, tako da u ovom trenutku finansijski ne možemo da pomognemo“, rekao je Grujičić i dodao da trenutno ne može ništa da obeća jer ne znamo kakav će biti ishod izbora. Kada se završe izbori onda će se ponovo krenuti u razgovore sa rukovodstvom škole zaključio je Grujičić.