Pomoć Narodnoj kuhinji u Vlasenici

Kroz projekat “Osnaživanje poljoprivrednih, preduzetničkih i uslužnih preduzeća pod vođstvom žena“, koji u opštini Vlasenica sprovode Udruženje za razvoj i afirmaciju društva „NODAS“ Sarajevo i lokalna uprava, donirane su prehrambene namirnice Narodnoj kuhinji u Vlasenici.

Na ovaj način, korisnice projekta su kroz društveno-korisni rad za lokalnu zajednicu, skrenule pažnju na važnost brige o socijalno-ugroženim kategorijama. U isto vreme iskoristile su priliku da pozovu i ostale građane da pomognu rad Narodne kuhinje u skladu sa svojim mogućnostima.

Danijela Кlještan, zaposlena u Narodnoj kuhinji, rekla je da je u ovoj humanitarnoj aktivnosti prikupljena značajna količina namirnica koje su najpotrebnije za pripremu obroka. Dodala je, da Narodna kuhinja svakonevno priprema obroke za 30 korisnika u stanju socijalnih potreba, te da je ovaj gest od velikog značaja.

Кroz projekat jačanja ženskog preduzetništva čija je ukupna vrijednost oko 180.000 КM, od početka prošle godine podržano je 30 korisnica sa područja opštine Vlasenica. U nekoliko faza obezbijeđena je i isporučena oprema za preduzetnice koje se bave zanatstvom, uslužnim djelatnostima i poljoprivredom