Uhapšene osobe koje se sumnjiče za ubistvo Srba

Sedam lica osumnjičenih za ratni zločin počinjen prilikom napada na sela na području opštine Zvornik, u periodu od 8. oktobra 1992. do 6. jula 1994. godine, uhapšeno je jutros na području Tuzle i Sapne, saopšteno je iz Tužilaštva BiH. Oni se takodje sumnjiče da su počinili zločin nad ratnim zarobljenicima kada je ubijeno 20 žrtava srpske nacionalnosti.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu Sipa u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i MUP-om Republike Srpske, uhapsili su Šemsudina Muminovića, Džema Galjića, Ćamila Ahmetovića, Rasima Omerovića, Asima Alića, Fadila Mujića i Ismeta Memića.

Oni su osumnjičeni da su, kao pripadnici teritorijalne odbrane i takozvane Armije BiH, učestvovali u širokom i sistematičnom napadu na civilno stanovništvo srpske nacionalnosti na području Zvornika i okoline, u ubistvima, namjernom nanošenju snažnog fizičkog ili duševnog bola, te povredama fizičkog integriteta ili zdravlja civilnom stanovništvu.

Počinjeni zločini prilikom napada na sela, kao i zločini nad ratnim zarobljenicima, rezultirali su ubistvima oko 20 osoba srpske nacionalnosti.

Osumnjičeni se terete za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Postupajući tužilac će, nakon ispitivanja osumnjičenih, donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Glas Srpske/Srna