Falsifikovali PCR testove

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Doboj, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj realizovali su operativnu akciju „Retest“ u okviru koje su juče lišene slobode dvije osobe u Modriči zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo – falsifikovanje isprave.

U okviru akcije slobode su lišene D.M.Đ. i S.D. iz Modriče koje se sumnjiče da su od neutvrđenog dana ove godine do 8. decembra izvršile navedena krivična djela na način što su zajedno od građana zahtjevale i primale određeni iznos novca, a za koji bi im napravile falsifikovani odnosno lažni PCR rezultat mikrobiloške analize na pandemijsku bolest COVID 19 u namjeri da sebi omoguće protivpravnu imovinsku korist, a drugim licima omoguće nesmetano putovanje i rad u inostranstvo, u većini slučajeva.

Na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Modriči juče su na području Modriče izvršeni pretresi na više lokacija, i tom prilikom su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvšrenjem navedenih krivičnih djela.

Lica lišena slobobe danas će uz izveštaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Doboj.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske