Paketi pomoći za najugroženije u Bratuncu

Udruženje žena “Maja“ bilo je deo projekta “Inovativni pristup na Covid 19 u Bosni i Hercegovini“ koji sprovodi CARE Balkan uz podršku Ministarstva inostranih poslova Republike Češke.

Tim povodom u subotu je potpisan Memorandum o razumjevanju izmedju Care International Sarajevo, Doma zdravlja Bratunac i Udruženja žena Kravica.

Kako je saopšteno iz Udruženja žena “Maja“, u okviru projekta podjeljeno je 100 higijenskih paketa najugroženijim kategorijama stanovništva. Ovim projektom je takodje obuhvaćeno 10 žena iz opštine Bratunac kojima je uručena pomoć u iznosu od 500 evra.

Takodje, je podjeljena zaštitna oprema Domu zdravlja u Bratuncu koja obuhvata jedan uredjaj za dezinfekciju sa punjenjem, 100 FFP maski i isto toliko vizira, 1000 običnih maski i 10 pakovanja rukavica u dve veličine.

Završni sastanak u okviru ovog projekta koji je održan u Bratuncu okupio je predstavnike relevantnih institucija, lokalnih NVO i korisnike projekta Sveobuhvatan odgovor na kovid 19 u opštini Bratunac, na kome se razgovaralo o stanju i potrebama u zajednici s obzirom na cjelokupnu situaciju u pandemiji. Takodje se razgovaralo o potrebama građana Bratunca kao i korisnika NVO u ovoj lokalnoj zajednici.