Učenici ostaju u klupama do kraja polugodišta

Nastava u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj do kraja prvog polugodišta odvijaće se kako je to i predvidjeno školskim kalendarom uz poštovanje propisanih epidemioloških mjera, saopštili su iz Ministarstva prosvjete i kulture.

Prema riječima ministra prosvjete i kulture u RS Natalije Trivić, stanje u školama se svakodnevno prati i situacija je za sada pod kontrolom.

Ministarka je takodje navela da je ukupno 224 učenika pozitivno na virus kororna, od kojih je u osnovnim školama 105 dok je 119 učenika iz srednjih škola.

Podsjećanja radi, u proteklih mjesec dana 12 osnovnih škola u RS prekinulo je nastavu i prešlo na nastavu na daljinu. Medjutim, kako je se situacija u školama stabilizovala, redovna nastava u školama krenuće od ponedeljka.

Sva djeca koja se nalaze u izolaciji nastavu mogu da prete putem interneta ili na programu RTRS-a.

Ministarka je naglasila da svi direktori škola i krizni štabovi lokalnih zajednica mogu da podnesu inicijativu Ministarstvu prosvjete i kulture o obustavi nastave u školama za određen period i prelazak na onlajn nastavu ukoliko smatraju da to diktira epidemiološka situacija.