Do 1. novembra onlajn nastava u Republici Srpskoj

Radi preventivnog djelovanja i sprečavanja pojave širenja virusa korona, vaspitno-obrazovni rad u prostorijama osnovnih i srednjih škola obustavljen je od 26. oktobra do 1. novembra, a nastavni proces će se odvijati na daljinu korišćenjem sredstava elektronske komunikacije, zaključeno je na 60. sjednici Republičkog štaba za vanredne situacije održanoj 25. oktobra.

Ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić istakla je da nije zabilježeno širenje virusa unutar škola ali da je nastava obustavljena na sedam dana jer je najviše oboljelih dobi od 30 do 50 godina što je životna dob u kojoj su roditelji učenika.

“Epiodemiološka situacija u Republici Srpskoj nije nimalo jednostavna, posebno imajući u vidu da je svaki drugi građanin pozitivan na virus korona u odnosu na broj koji su testirani“, istakla je ministar Natalija Trivić.

Navela je da će Ministarstvo prosvjete i kulture u idućoj sedmici zajedno sa Republičkim štabom analizirati kompletnu epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj i u skladu sa tim će se raditi dalji plan i raspored rada osnovnih i srednjih škola u Srpskoj.

Izvor: Ministarstvo prosvjete i kulture