Upozorenje na obilne padavine

Hidrometeorološki zavod Republike Srpske izdao je vremensku prognozu uz najavu obilnijih kišnih padavina za ponedeljak 12. oktobar.

Prema najavi meteorologa, obilne kišne padavine očekuju se u Hercegovini gdje se očekuje i do 50 l/m2 do 70 l/m2, lokalno i oko 80/90 l/m2. U SarajevskoRomanijskoj regiji očekuje se od  40 l/m2 do 60 l/m2 , I U PODRINJU OD 30 l/m2 DO 50 l/m2 . U KRAJINI SE OČEKUJE DA PADNE IZMEĐU 20 l/m2 I 30 l/m2 kiše. U noći izmedju ponedeljka i utorka stvoriće se uslovi za susnježicu i snijeg na planinama iznad 1000m nadmorske visine, tako da će doći do formiranja manjeg snježnog pokrivača.

U skladu sa vremenskom prognozom i najavom obilnijih padavina izdatom od strane Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, obavještava se stanovništvo u blizini lokalnih vodotoka Križevice, Jadra, Blječevske, Saške, Potočarske rijeke i ostalih manjih vodotoka koji su bujičnog karaktera, da blagovremeno skloni i zaštiti materijalna dobra kako ista usljed najave obilnijih kišnih padavina ne bi bila zaplavljena.

Izvor: UPS Media