Bratunac: Održana sednica štaba za vanredne situacije

Na sednici štaba za vanredne situacije razmatrana je trenutna epidemiološka situacija na području opštine Bratunac. registrovana jedna osoba pozitivna na virus korona. Članovi štaba informisani su da je na području bratunačke opštine registrovana jedna osoba pozitivna na Covid 19. Kako je rečeno, radi se o osobi koja trenutno živi i radi u Zvorniku.

Na današnjoj sjednici štaba potvrđeno je da u proteklih desetak dana na području ove opštine nije bilo zaraženih osoba virusom korona i da se nijedna osoba ne nalazi u kućnoj izolaciji.

Bratunački štab je, u skladu sa važećim Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, naložio subjektima koji pružaju usluge iz oblasti ugostiteljstva da organizuju svoj rad, uz primjenu propisanih epidemioloških mjera, sa posebnom pažnjom na ograničenje broja lica u objektu u zavisnosti od površine prostora i uz obavezno poštovanje propisane fizičke distance. Provođenje ovih mjera će kontrolisati nadležni inspektori i Komunalna policija, uz asistenciju policije.

Na sjednici štaba istaknuto je da su na snazi mjere Republičkog štaba za vanredne situacije, koje se odnose na zabranu okupljanja više od 50 lica na javnim mjestima.

Štab je informisan da se na području opštine Bratunac redovno vrši dezinfekcija javnih površina i objekata.