Radio Vlasenica u etru

Posle više od dvije decenije etar iznag Vlasenice bogatiji je za još jednu frekvenciju, ovog puta – loklani Radio Vlasenica. Na inicijativu lokalne samouprave ovaj radijski program počeo je emitovanje 21. aprila a načelnik vlaseničke Opštine Miroslav Kraljević je gostujući u studiju rekao da je ovo vredan i važan projekat Opštine Vlasenica za građane i širu regiju.

„Vjerujem da će radio kao medij doprinijeti boljem životu građana u našoj opštini, ali i u široj zajednici. Nije bilo nimalo lako doći do frekvencije, ali trud, upornost i kvalitet su dali rezultat i od danas će Vlaseničani sve informacije vezane za normalno funkcionisanje života i rada moći dobiti na frekvenciji 100,6 megaherca. U ovaj projekat je uloženo oko 40 hiljada KM, nabavljena je najsavremenija oprema, što dovoljno govori o tome koliko je medij kao što je radio potreban našoj lokalnoj zajednici“, istakao je načelnik Kraljević.

Glavna i odgovorna urednica Radija Vlasenica je Tatjana Golijanin a entuzijazam povodom pokretanja Radija ona temelji u potrebama građana za svojim lokalnim programom. Golijaninova je izjavila da je 83% programa Radija Vlasenica u sopstvenoj produkciji dok su reemitovani sadržaji zastupljeni sa 17% programa.