Škola digitalnih medija

COZ Communis u saradnji sa Mrežom razvojnih inicijativa Logosfera iz Srbije u toku zimskog raspusta organizuje prvu Zimsku školu digitalnih medija. Dvonedeljna predavanja i radionice namjenjeni su mladima koji žele da steknu nova i prošire postojeća znanja o savremenim društvenim medijima, onlajn komuniciranju i digitalnoj kulturi.

  • Kako društvene mreže oblikuju naše predstave o životu i svjetu u kome živimo i zašto su se klasični mediji transformirali u digitalne medije?
  • Da li je budućnost radija, televizije i novina neizvjesna i kako se snaći u svjetu kojim dominiraju online sadržaji a digitalna uključenost u zbivanja postaje imparativ?
  • Kako tradicionalna kultura postaje digitalna i kakva je budućnost kulturnog stvaralaštva, umjetnosti i škole?

Ove i druge aktuelne teme obradićemo na časovima i praktičnim radionicama koje organizujemo tokom zimskog raspusta.

Škola je besplatna a dio je programa jačanja medijske i informatičke pismenosti sa ciljem da mlade ljude ohrabrimo i obučimo da pravilno konzumiraju medije ali i da efikasno sami prave medijske i kreativne sadržaje.

Naše radionice pomoći će polaznicima da savladaju osnovna i početna znanja:

Osnove web dizajna i internet izdavaštva

            Osnovne tehnike rada društvenih mreža

            Napredne tehnike digitalne fotografije

            Snimanje kreativnih video radova

            Pisanje informativnih i umetničkih narativa i tekstova

            Tumačenje teksta, fotografije i videa

Škola traje dvije radne sedmice sa deset radnih dana i ukupno 40 školskih časova interaktivne nastave i vježbi. Nastavu izvode iskusni medijski stvaraoci, profesionalci i profesori.

Polaznici dobijaju sertifikat o uspešno završenoj školi a najbolji završni radovi polaznika biće nagrađeni. Broj mjesta je ograničen, na vreme rezervišite mesto pozivom na broj 065 172 182.  

Prijave se primaju do 03.02.2019. godine a škola počinje sa radom 04.02.2019. i trajaće tokom raspusta odnosno naredne dvije sedmice.

COZ Communis