Jednoglasno budžet i Strategija Opštine Srebrenica

Danas je održana 14. redovna sjednica Skupštine opštine Srebrenica s ciljem donošenja važnih odluka za budući razvoj ove Opštine. Ovaj skup lokalnih predstavnika vlasti protekao je u harmoniji i saglasnosti svih prisutnih odbornika.

Na današnjem zasedanju jednoglasno je usvojen prijedlog rebalansa budžeta Opštine Srebrenica za 2023. godinu, čime se planski kreira i upravlja finansijama lokalne zajednice. Ovaj korak osigurava da se finansiranje Opštine neometano započne u narednoj godini.

Odbornici su, takođe jednoglasno, podržali usvajanje budžeta Opštine Srebrenica za narednu 2024. godinu. Ovaj budžet, detaljno proračunat i planiran, ima za cilj obezbeđivanje sredstava za ključne razvojne projekte.

Osim toga, odbornici su doneli važne odluke koje se odnose na izdavanje u zakup poslovno-proizvodnog objekta „Hala 3“ u industrijskoj zoni Potočari.

Jedna od značajnih odluka koja je usvojena danas odnosi se na prodaju parcela na prostoru između firmi Eko box i Prevent.

Pored toga, odbornici su podržali prijedlog o razrješenju Almira Glavića i Biljane Vukosavljević kao članova Prvostepene stručne komisije za procjenu potreba i usmjeravanje djece i omladine sa smetnjama u razvoju.

Kao rezultat pozitivnog mišljenja Generalnog sekretarijata Vlade Republike Srpske, danas je takođe usvojen strateški dokument Strategija razvoja opštine Srebrenica za period 2023-2030 godina.