Zabrana saobraćaja za praznike motornim vozilima težim od 3,5 tone

Povodom novogodišnjih i božićnih praznika, kao i Dana Republike, 9. januara, u Republici Srpskoj biće zabranjen saobraćaj za za sva motorna vozila teža od 3,5 tone saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Zabrana se odnosi na 8. januar od 12.00 do ponoći i 9. januar od 6.00 do ponoći na sledećim putnim pravcima i dionicama:

Ggranični prelaz Rača, Bijeljina, Bijeljina-granica RS/DB/ Brčko, RS/DB/Brčko-Šamac i dionicama Šamac-Modriča/Jakeš-Šešlije-Johovac, granica RS/FBiH/ Jezero dva-Jakeš, Čatrnja-granični prelaz Gradiška, na dionici Klašnice dva-Banjaluka dva, auto-put “9.januar” kao i na dionici Banjaluka-Doboj/Johovac/ i dionici Gradiška-Banjaluka.

Zabrana se ne odnosi na teretna vozila javnih i komunalnih službi i vozila koja će biti angažovana na aktivnostima povodom obilježavanja svječanosti.

Na području grada Banjaluka saobraćaj će biti zabranjen za sva motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase, izuzev ulica na dionici magistralnog puta M-I 108, Rade Radića, Bulevara Vojvode Stepe Stepanovića, Bulevara Vojvode Petra Vojovića, Manjačkih ustanika, magistralnog puta M-I 101, Omladinska i Krajiških brigada sve do raskrsnice sa ulicom Ranka Šipske-zapadni tranzit.