Obuke: Komunikacija i kultura

TEDxSarajevo u suradnji sa UNDP projektom BRIDGE u subotu 18. februara 2023. godine organizira besplatnu radionicu za mlade o temi interkulturalne komunikacije i rješavanje konflikta u radnom okruženju. Upis je otvoren za sve mlade osobe od 18 do 25 godina iz BIH, a rok za prijave je otvoren do četvrtka 16. februara.

U sklopu projekta BRIDGE, koji uz financijsku podršku Talijanske agencije za razvojnu suradnju (AICS), implementira i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), TEDxSarajevo u februaru 2023. godine organizira niz radionica u raznim gradovima Bosne i Hercegovine, koje su namijenjene razvoju poslovnih vještina mladih od 18 do 25 godina. U skladu sa ciljevima BRIDGE projekta, sve aktivnosti su fokusirane na međukulturalni dijalog i interakciju među mladima iz različitih sredina, u konačnici doprinoseći premošćivanju društvenih i kulturoloških podjela i izgradnji povjerenja među mladima. Kroz radionice koje se održavaju u saradnji sa TEDx-om, posvetiće se posebna pažnja poduzetništvu i osobnom razvoju, kako bi mladi ljudi bili bolje osposobljeni da budu aktivni članovi ekonomske zajednice, te kroz zajednički rad i uspjeh prevazilaze razlike.

Prva cjelodnevna radionica, na temu Interkulturalne komunikacije i rješavanje konflikta u radnom okruženju će biti održana u Sarajevu u Tershouse-u (Kolodvorska 9) u subotu 11. februara 2023. godine od 10 do 18 sati. Učesnici će sa predavačem Makom Kapetanovićem proći kroz osnove interkulturalne komunikacije i praktične tehnike rješavanja sukoba unutar tima/na radnom mjestu, te kroz interaktivne vježbe i zadatke steći konkretno znanje i vještine važne za uspješno funkcionisanje na vodećim poslovnim pozicijama.

Mak Kapetanović je stručnjak za strateško i interkulturalno komuniciranje, izvršni direktor TEDxSarajevo konferencije, te vlasnik i direktor agencije Evergreen Consulting. Znanje i iskustvo je stekao u Nizozemskoj, gdje je diplomirao Komunikologiju i radio kao filmski producent i direktor Eastern Neighbours Film Festivala. Nakon toga osam godina radi za nizozemsko ministarstvo vanjskih poslova, u poljima javne diplomatije, političkih odnosa i kulture. Od 2012. godine opet živi i radi u BIH.

Svi zainteresovani se do četvrtka 16.2.2023 u 17 sati mogu prijaviti na ovom linku.