Srednjoškolski centar Srebrenica planira da upiše 96 učenika

Srednjoškolski centar Srebrenica raspisao je konkurs za upis učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2020/21. godinu. Prema predvidjenom planu odredjena su dva upisna roka u junu i julu.

U narednoj školskoj godini Srednja škola u Srebrenici planira da upiše 96 učenika. Škola će od septembra formirati tri odjeljenja po 24 učenika za opšti smjer gimnazije, medicinski i farmaceutski tehničar u četvorogodišnjem trajanju i po jedno odjeljenje prehrambenog proizvodjača i frizira u trogodišnjem trajanju.

U junskom upisnom roku prijem dokumenata za upis u srednje četvorogodišnje škole počinje u ponedeljak, 14. juna, za učenike koji imaju 60 i više bodova. Rezultati upisa biće poznati u četvrtak, 17. juna.

Prijem dokumenata za upis učenika u srednje četvorogodišnje i trogodišnje škole počinje u ponedjeljak, 21. juna za učenike koji imaju manje od 60 bodova. Rezultati upisa biće objavljeni u petak, 25. juna na oglasnoj tabli škole.

Prijem dokumenata za upis učenika u srednje četvorogodišnje i trogodišnje škole u julskom upisnom roku počinje u ponedjeljak, 05. jula, a rezultati upisa biće poznati u petak 09. jula.

Od ponedjeljka, 12. do petka 16. jula kandidati koji nisu zadovoljili uslove konkursa za željeno zanimanje upisuju se u gimnaziju, struke i zanimanja u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama gdje ima slobodnog mjesta.