Spajanje Jahorine sa Zlatiborom preko Tare

Menadžment Olimpijskog centra Jahorina na čelu sa direktorom Dejanom Ljevnaićem dobio je zadatak da oživi Andrićgrad. Tim povodom direktor Olimpijskog centra je u nekoliko navrata izjavio da im je cilj da od Jahorine preko Tare do Zlatibora naprave jednu turističku regiju, a da Andrićgrad i Mećavnik budu vezivni faktori. U vezi sa tim predstavnici Opštine Bajina Bašta bili su u poseti Jahorini gde su razgovarali o zajedničkom projektu.

“U planu imamo zajedničku realizaciju projekta Gondola od Perućca do Mitrovca, pa brodom do Andrićgrada. Na taj način želimo da zaokružimo čarobni prsten oko Drine. Cilj nam je da od Jahorine preko Tare do Zlatibora napravimo jednu turističku regiju, a da Andrićgrad i Mećavnik budu vezivni faktori“, izjavio je Ljevnaić nakon sastanka sa predstavnicima Opštine Bajina Bašta.

Planirano je da delegacija Olimpijskog centra Jahorina u maju mjesecu poseti Bajinu Baštu kako bi razmotrili celu priču vezanu za Gondolu i istovremeno posjetu iskoriste za obilazak odredjenih lokaliteta.