Minimalac i doprinosi za one koji nisu radili
Privrednim subjektima kojima je zbog pandemije izazvane virusom korona onemogućen rad biće  isplaćen minimalac i doprinosi za vreme dok nisu radili, to je odlučeno na današnjem sastanku , premijera Radovana Viškovića i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa predstavnicima Udruženja poslodavaca turizma i ugostiteljstva Horeka i Sekcije frizera i kozmetičara pri Zanatsko-preduzetničkoj komori Srpske.
Kako je rečeno na konferenciji za novinare, na sastanku se govorilo o nekoliko važnih tačaka. Ono što je važno da su se svi složili oko jednog pitanja, a to je briga za zdravlje gradjana RS.
“Podrška je svakako važna, da se zadrže radna mjesta i da se zadrže radnici. Na sastanku je dogovoreno  da će Vlada isplatiti doprinose za sve zaposlene u ovim branšama ali isto tako da gledamo na mogućnosti reprograma“, izjavila je Cvijanović.
Premijer Radovan Višković je rekao da su mjere bile iznudjene.
“To nije ničiji hir, ničija želja, ničija volja. Republika Srpska je u proteklom periodu i prema ovoj branši imala najliberalnije mjere u odnosu na ostale zemlje u okruženju“, naveo je Višković.
Takodje je rekao da svi privredni subjekti koje Republički štab svojim odlukama onemogući da radi, u zavisnosti od perioda na koji se Odluka odnosi, država će isplatiti minimalnu platu i doprinose za taj period dok nisu radili.
“Razumjemo i probleme u kojima se nalazi sektor ugostiteljstva, tako da ćemo već u petak razgovarati sa Ministrom trgovine i turizma i Ministrom finansija kako bi krenuli u realizaciju ovoga o čemu smo danas razgovarali“, istakao je Višković.