Na ponovljenim izborima isti rezultat

Na juče održanim izborima za parlament i načelnika opštine Srebrenica, ponovljen je izborni rezultat od 15. novembra 2020. godine uz sve mjere koje je predvidjela Centralna izborna komisija kako bi se osigurala pravilnost izbornog procesa na biračkim mjestima.

“Time je dokazano da su izbori koji su poništeni 15. novembra od strane CIK-a bili nepravedno poništeni i da je to bila politička odluka. Na ponovljenim izborima Mladen Grujičić je osvojio 5192 glasa čime je osigurao još jedan mandat kao neko ko će na najbolji mogući način predstavljati sve gradjane i političke partije koje su ga podržale u ovom izbornom procesu“, izjavio je za naš portal Dragić Glišić potpredsjednik Skupštine opštine Srebrenica.

Od političkih partija koje su se kandidovale na ovim izborima za odbornike u Skupštini opštine Srebrenica, SNSD Milorad Dodik osvojila je osam od 21 mandata. U radu lokalnog parlamenta učestvovaće i SDS i DNS sa po tri mandata i US sa jednim mandatom, dok će Bošnjaci imati šest svojih odbornika u budućem skupštinskom sazivu.

Na prvoj konstitutivnoj sednici SO Srebrenica biće izabrana buduća opštinska i zakonodavna vlast na kojoj će biti izabran predsjednik Skupštine, podpredsjednik, načelnici odeljenja i direktori javnih preduzeća.

Glišić se zahvalio svim gradjanima koji su i ovoga puta došli i glasali za Mladena Grujičića ali i za listu SNSD Milorad Dodik.