Završen projekat „Saradnja i kultura za budućnost“

Kroz projekat „Saradnja i kultura za budućnost“ koji je realizovalo UŽ „Maja“ iz Kravice u saradnji sa partnerskim organizacijama „Priroda“ iz Bratunca, „Vila“ iz Ljubovije i „Kisjele vode“ iz Bijelog Polja, realizovane su trodnevne aktivnosti.

Projekat je imao za cilj povećanje tolerancije, dijaloga i povjerenja kroz promociju suživota i uvažavanja različitosti između različitih društvenih grupa i naroda tri grada Bratunca, Ljubovije i Bijelog Polja

Nakon sedam mjeseci trajanja projekta, Nada Marković predsjednica UŽ „Maja“ iz Kravice, koje je i nosilac projekta kaže, da je želja svih nastavak saradnje.

Prema njenim rečima osim ekonomskog jačanja žena u okviru projekta se radi i na uspostavljanju međuljudskih odnosa.

“Kroz ovaj projekat smo formirali jednu mrežu za građenje bolje budućnosti koja se u periodu pred nama može ogledati u razvoju seoskog turizma, formiranju zadruga i drugim oblastima“, rekla je Markovićeva.

Projekat “Saradnja i kultura za budućnost“ dio je zajedničkog Regionalnog programa “Dijalog za budućnost – unapređenje dijaloga i društvene kohezije u i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).