Snijeg otežava saobraćaj

Iz Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Srebrenica, zaduženo za zimsko održavanje lokalnih i nekategorisanih puteva su saopštili da je većina lokalnih i nekategorisanih putnih pravaca na području opštine Srebrenica neprohodna ili se saobraćaj odvija otežano. Visina sniježnog pokrivača u gradskom dijelu opštine Srebrenica iznosi od 10 do 15 cm, dok je u brdsko-planinskim dijelovima visina snijega od 20 do 30 cm. Na pojedinim mijestima zbog sniježnih nanosa visina sniježnog pokrivača dostiže visinu i preko 30 cm. Za danas je planirano čišćenje puteva u mjesnim zajednicama Potočari, Osatica, Radoševići, Sućeska, Orahovica, Krnjići, Toplica i Podravanje.

Iz srebreničke Elektrodistribucije su saopštili da je pao dalekovod u naselju Osmače i da takodje ni trafo-stanica u naselju Bojna nije u funkciji. Električari su na terenu kako bi sanirali nastale kvarove. Snadbijevanje strujom u ostalim dijelovima opštine je uredno.

Snadbijevanje vodom gradskog i prigradskih naselja se odvija nesmetano, saopštili su iz JKP „POLET„ Srebrenica i napomenuli, da se snadbijevanje vodom i u mjesnoj zajednici Skelani odvija nesmetano i da nema prijavljenih kvarova na vodovodnoj mreži.