U Srpskoj virus potvrdjen kod 91 osobe

U posljednja 24 časa u Republici Srpskoj na virus Covid 19 testirano je 730 osoba, od kojih je 91 bila pozitivna na koronavirus.

Prema mjestu prebivališta, 31 osoba je iz Banjaluke, 15 iz Bijeljine, deset iz Prijedora, po četiri iz Doboja, Zvornika i Teslića, po tri iz Кotor Varoša i Čelinca, po dvije osobe iz Laktaša, Modriče, Oštre Luke i Čajniča, a po jedna osoba je iz Bratunca, Višegrada, Dervente, Кneževa, Кozarske Dubice, Osmaka, Petrova, Foče i Šamca.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je deset smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se osam muškaraca i dvije žene, srednje i starije životne dobi iz Bratunca, Gradiške, Prijedora, Foče, Zvornika, Bijeljine, Broda, Ribnika, Laktaša i Čelinca.

U Republici Srpskoj hospitalizovano je 559 pacijenata. Od tog broja u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske na lečenju je 199, a u opštim bolnicama 360. Pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 4.805 osoba.

Od početka epidemije u Republici Srpskoj virus je potvrđen kod 38.983 osobe. Od posljedica virusa Covid, do danas je preminulo ukupno 1.969 osoba.