Milići: Predrag Sušić predsjednik lokalnog parlamenta

Na juče održanoj konstitutivnoj sjednici SO Milići potvrđeni su mandati odbornicima i izabrano je novo rukovodstvo i radna tijela skupštine. Za predsjednika lokalnog parlamenta izabran je Predrag Sušić isprjed stranke SNSD-a, za koga je glasalo 14 odbornika, dok je za podpredsjednika Skupštine izabran Zaim Mahmutović.

Predsjednik SO Milići Predrag Sušić, kaže da očekuje dobar i prosperitetan rad lokalnog parlamenta.

“Mislim da je ovo ekipa mladih ljudi koja će ići u nekom pozitivnom pravcu kako bi stvarali bolji ambijent za sve građane opštine Milići“, kaže Sušić.

Bojan Vuković opozicioni odbornik ispred stranke SDS kaže, da će ova stranka opoziciono djelovati i u naredne četiri godine.

“Ne očekujem ništa od aktuelne vlasti. Što se tiče odbornika, to su “tender“ odbornici koji gledaju svoje interese van opštinskih struktura, ali evo pred nama je budući period pa ćemo vidjeti kako će se ponašati buduća skupštinska većina“, kaže Vuković.

Novi skupštinski saziv broji šest odbornika SNSD-a, tri odbornika DEMOS-a, po dva odbornika SDA, SP i DNS-a i po jednog odbornika imaju Ujedinjena Srpska, SDS i PDP dok je Mladen Golić nezavisni kandidat.

Skupštinsku većinu koju su danas pismeno potvrdili odbornici čini 15 odbornika.

Izvor: Magic.ba