Chevning stipendija cyber sigurnosti

Stipendija za kibernetsku sigurnost Chevening zapadnog Balkana usmjerena je na profesionalce srednje karijere s vidljivim liderskim potencijalom na polju cyber sigurnosti ili kibernetičke politike na zapadnom Balkanu. Stipendiju finansira Kancelarija za inostrane poslove, Zajednicu i razvoj, a izvodi se na univerzitetu Cranfield, na Akademiji odbrane Velike Britanije, u Shrivenham kampusu.

OBLAST: Cyber kriminal

OPIS

Ova desetonedjeljna stipendija pruža stipendistima razumijevanje politike i zakonodavnih pristupa u cyber sigurnosti i njenih implikacija na nacionalnu sigurnost, komercijalne mogućnosti, prevenciju kriminala i pravo na privatnost. Svaka stipendija uključuje: kompletne naknade za program, troškove života za vrijeme trajanja stipendije i povratne avionske karte sa zapadnog Balkana u Veliku Britaniju. Stipendija će se fokusirati na:· kibernetičke prijetnje, uključujući: prirodu prijetnji, procjenu prijetnji i rizika, implikacije za nacionalnu sigurnost i značaj struktura upravljanja internetom; i zaštitu kritične nacionalne infrastrukture,· ekonomiju internet poslovanja, svijest potrošača o cyber sigurnosti i zaštitu potrošača, izazove usvajanja tehnologije, značaj otvorenog koda i efikasno usvajanje tehnologije od potrošača,· zakon o kibernetičkom kriminalu i internetu, uključujući ekonomski uticaj cyber kriminala, domaće i međunarodne pristupe u suzbijanju cyber kriminala, zabrinutost za sprovođenje zakona, zabrinutost zbog privatnosti, korištenje i zloupotrebu društvenih medija i odgovornost u cyber prostoru,· relevantna pitanja i izazove posebne za Veliku Britaniju i zapadni Balkan.Ovaj program stipendija započeće u maju 2021. godine.

USLOVI

– Vratiti se u zemlju državljanstva na kraju razdoblja stipendije;– Imati postdiplomsku kvalifikaciju (ili ekvivalentno profesionalno obrazovanje ili iskustvo u relevantnoj oblasti) u trenutku prijave;– Imati najmanje sedam godina odgovarajućeg radnog iskustva prije prijave;– Imati značajno radno iskustvo u cyber sigurnosti ili pitanjima cyber politike, bilo kao formulator politike, komentator ili akademik;– Imati dobro radno znanje engleskog jezika koje može procijeniti kvalifikovani ocjenjivač engleskog jezika na razgovoru;– Bez britanskog ili dvojnog britanskog državljanstva;

– Pristati pridržavati se svih relevantnih smjernica i očekivanja od stipendije.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se vrše elektronskim putem na linku: https://chevening.smartsimpleuk.com/s_Login.jsp

ROK ZA PRIJAVU:19. oktobar 2020. godine

Detaljnije: https://www.chevening.org/fellowship/western-balkans-cyber-security/

mladiinfo.me