Bratunac bez potvrdjenih slučajeva COVID 19

U Bratuncu nema zaraženih korona virusom, a broj lica koja se nalaze u samoizolaciji je 92, rečeno je posle sednice Kriznog štaba koju prenosi UPS Media.

Kako je prenio ovaj portal, od juče su preduzete nove mjere koje će donijeti nove obaveze inspektorima, policiji i opštinskim rukovodiocima. Dezinfekcija gradskih ulica i javnih objekata se i dalje redovno sprovodi, dok su za dezinfekcije mesnih zajednica i naselja odgovorni predsjednici mjesnih zajednica koji treba da obezbjede vozilo kojim će se prskati ulice, jer je Opština obezbjedila sredstvo za dezinfekciju.”

Juče je počjela da radi izolaciona jedinica  koja se nalazi u okviru Doma zdravlja. U njemu se nalazi 20 kreveta, a uskoro će biti opremljeni  i prostori, odnosno četiri učionice u SŠC Bratunac. Studenti i radnici koji su u Bratunac stigli prije petnaest dana završili su period samoizolacije a to je period koji moraju ispoštovati ako u Bratunac dolaze iz drugih zemalja”, rekao je Nedeljko Mlađenović načelnik opštine Bratunac.

Od juče je na graničnim prelazima u Zvorniku, Bratuncu i Skelanima pojačana kontrola i sva lica koja na tim prelazima uđu u Republiku Srpsku biće zadržana u izolaciji na Tehnološkom fakultetu u Zvorniku. Kada se ustanovi da ta lica nemaju simptome i nisu sumnjiva uz policijsku pratnju biće dovežena u karantin u svom rodnom gradu gdje će provesti period izolacije od 14 dana. U bratunačkom karantinu će narednih 14 dana boraviti tri lica koja su prešla granične prelaze.