Mladi Bratunca: Rok muzika je stil života

Sinoć je održana tradicionalna novogodišnja predstava koju realizuje UG „SuperU“, a ove godine imali su i partnere, porodični bend Infuziju.

Tokom četiri mjeseca 50 djece imalo je priliku da se upozna sa rok načinom života i pogledom na svijet, muzikom koja nije samo muzika već pokret koji decenijama donosi promjene u svijetu i društvu.

Kao i protekle tri godine, ulaz je bio dobrovoljni prilog za kupovinu paketića djeci lošeg materijalnog stanja, višečlanim porodicama i djeci sa posebnim potrebama.

Ovo je dokaz da djeca iz manjih sredina, kao što je naš Bratunacu, mogu da urade mnogo toga samo ako se potrude“, rekla je Una Zečić iz UG „SuperU“.

Predstava se sastoji od elemenata roka i engleskog jezika, a nastala je u sklopu radionica “Rok kulture” na kojima su djeca saznala više o kulturi rok muzike.

Cilj projekta je povećana uključenosti mladih u kulturni i društveni život lokalne zajednice, ali i upoznavanje sa rok kulturom, otkrivanje talenata i promocijom zdravog porodičnog života.

„Mojim momcima i meni bila je čast biti dio ovog projeka. Jako smo se vezali za svu tu djecu, dobro se družili i siguran sam da smo im ostavili barem nešto o tome da znaju da je ipak najvažnije biti dobar čovjek“, kaže Rajko Ostojić iz grupe Infuzija koji je radio sa djecom.

Organizatori se nadaju da će ova novogodišnja predstava sa istim ciljem biti održana i narednih godina.

Izvor i foto: esrebrenica.ba