Kanjon Drine u punom sjaju

Ljeto ulazi u svoj najljepši dio a priroda mami u svoje ljepote i čari. Odlazak u zelene oaze i raskošna prostranstva doline rijeke Drine predstavlja odmor za dušu i tijelo. Tako je ovih prvih dana mjeseca jula kada su žitelji Podrinja, ako i mnogi njihovi gosti i turisti, požurili na rashlađivanje i odmor na ovu našu ljepoticu.

Ušće rijeke Žepe u drinsko jezero kod mjesta Slap nizvodno od Višegrada – omiljeno odmorište i mjesto za boravak u predivnoj i čistoj prirodi Podrinja.

Kanjonom Drine između Perućca i Višegrada ovih dana saobraćaju turističke brodice koje prevoze turiste iz Srbije i Bosne i Hercegovine željne ljepota ovog prekrasnog kanjona koji dijeli i spaja Srbiju i Bosnu i Hrecegovinu. Na brodicama je dosta i inostranih turista a oni dolaze iz turističkih centara Zlatibora u Srbiji i Žabljaka u Crnoj Gori, dok se u Višegradsku turističku oazu zapućuju i turisti čak sa jadranske obale.

Slična situacija je i na ostalim jezerima rijeke Drine, kako Zvorničkom, tako i Višegradskom a u punom jeku je i rafting sezona kod Šćepan Polja na prelijepim talasima Tare, Pive i Drine.

Turisti uživaju u prelijepom krajoliku na brodici koja saobraća kanjonom Drine između Višegrada (BiH) i Perućca (Srbija)