Sajam preduzetništva u Srebrenici

U okviru ovogodišnje tradicionalne manifestacije “Dani Srebrenice” danas je održan i Sajam preduzetništva, kojeg tradicionalno organizuje udruženje “Prijatelji Srebrenice”. Ove godine suorganizator Sajma preduzetništva bila je i organizacija SOS Dječija sela BiH a putem njihovog projekta “Socio-ekonomsko jačanje i inkluzija ugroženih porodica u Srebrenici” kojeg finansira Austrijska razvojna agencija.

“U sklopu ovog događaja, svoje proizvode i usluge predstavilo je petnaest  preduzetnika iz regije Birač, odnosno opština Bratunac, Vlasenica i Srebrenica, kao i sa područja Grada Zvornika. Preduzetnici dolaze iz različitih oblasti, kao što su: izrada suvenira od drveta, proizvodnja kolača, škola stranih jezika, pržionica kafe, uzgajanje lješnika, autopraonica, proizvodnja ormara za električne instalacije, edukativni centar za djecu” – navode organizatori iz “Prijatelja Srebrenice”.

Sajam su posjetili čelnici opština Srebrenica i Vlasenica kao i veliki broj poslovnih ljudi i preduzetnika koji su ranijih godina bili polaznici programa poslovne edukacije i ekonomskog osnaživanja u realizaciji “Prijatelja Srebrenice”.

Izvor i foto: “Prijatelji Srebrenice”